Hlavní obsah

Volkswagen Polo na Slovensku končí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen Polo je na Slovensku velmi oblíbeným vozem. Slováci ho přijali za téměř domácí automobil, protože se vyrábí v závodě u Bratislavy. Jenže zanedlouho patrně tamní produkce skončí.

Článek

Minulý rok se v bratislavském závodě vyrobilo 77 400 vozidel Volkswagen Polo, čímž se dosáhla potřebná kapacita na ziskovost modelu.

Volkswagen však rozhodl, že výrobu přesune jinam, konkrétně do španělské Pamplony a belgického Bruselu.

Tím se uvolní výrobní linka, která by mohla přijmout další automobil. Zatím nevíme, který to bude. Ve slovenském podniku se dnes vyrábí Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne (omlouváme se všem představitelům značky, ale nám to prostě nikdo nevymluví) a Audi Q7.

Všechny tyto vozy se staly prodejními trháky a kapacita jejich výroby musela být několikrát znásobena. Možná, že se dočkáme dalšího terénního vozu, který by zde mohl být vyráběn. Pokud bychom se tedy mohli vsadit, budeme tipovat model Audi Q5. Ale kdo ví. Třeba to bude nový Volkswagen up!, kvůli jehož produkci by se ovšem musela zvýšit výrobní kapacita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám