Hlavní obsah

Volkswagen plánuje dvě nové verze T-Rocu, jedna z nich nastoluje otázky

Je Volkswagen nudnou značkou, protože se zbavil řady zajímavých modelů či verzí svých aut? Budoucnost to má změnit, soudě dle videí maskovaných prototypů. Obě ukazují nové verze crossoveru T-Roc.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volkswagen T-Roc je pětidveřovým crossoverem. Prozatím.

Článek

Ostré verze crossoverů jsou možná trochu komické, ale rozhodně dokážou nabídnout zajímavé svezení, pokud základ, na kterém staví, má co říct sám o sobě. A to Volkswagen T-Roc splňuje. [celá zpráva]

Varianta R, která se podle webu Motor1 - a podle čtveřice výfuků, všimněte si - ve videu zveřejněném minulý týden prohání po Severní smyčce Nürburgringu v maskování, by tedy mohla být docela zajímavá. Představte si něco jako Golf R na vyšším podvozku.

S Golfem R má T-Roc R mít společný také motor, třísetkoňovou verzi dvoulitru TSI, která pohání např. i Seat Leon Cupra a v budoucnu údajně také Škodu Karoq RS. [celá zpráva]

T-Roc bude i jako kabrio

Ovšem, nejen ostrý T-Roc nás čeká. Kvůli kauze Dieselgate Volkswagen sice říká, že musí šetřit, a tak z nabídky zmizel Beetle, Polo už nekoupíte jako třídveřové a u příštího Golfu to také nejspíš nepůjde. Ale značka autům, která si s nadsázkou řečeno skoro nikdo nekoupí, neříká zcela sbohem.

Podle videa ze stejného zdroje, ovšem o něco staršího data zveřejnění - konec října 2018 - Volkswagen plánuje nabídnout T-Roc s pouze jedním párem dveří a zároveň s plátěnou střechou.

Idea SUV-kabrioletu je ve své podstatě vynikající - můžete jezdit mimo asfalt se staženou střechou, kombinovat dvě zajímavé činnosti do jedné. Jenže takové auto existuje čistě pro radost, není na něm nic praktického, a neočekávejte, že bude nějak levné, takže jeho prodeje nebudou trhat rekordy.

Přitom třídveřové varianty Volkswagenů skončily proto, že o ně zákazníci neměli valný zájem, a tak v rámci snahy o snížení nákladů prostě zmizely. Podobně jako třeba kabriolety Eos nebo Golf.

Reklama

Výběr článků

Načítám