Hlavní obsah

Volkswagen nabídne kryty mobilů z plechů bouraných aut

Novinky, fra

Ovládání mobilů za volantem je nepřípustné. Ve Švédsku je od února tohoto roku zcela zakázáno používat mobil při řízení. Přesto se počet nehod způsobených ovládáním mobilu neztenčil. A tak to chce Volkswagen připomenout lidem zajímavou akcí.

Kdo zapomíná, že používat mobil za jízdy se nesmí, ten si může pořídit obal z plechů vybouraného auta.Video: Volkswagen

 
Článek

Když řídíte a píšete při tom zprávu, pravděpodobnost nehody se zvyšuje 23x. Ve Švédsku tak šli zákonem proti jakémukoli používání mobilů za volantem, ale zdá se, že na něj řidiči stále nedbají. Počet nehod, za které může „textování“, se nezmenšil. Volkswagen se rozhodl podpořit zajímavou akcí, kdy vyrobí 153 obalů na mobily iPhone 8 z karoserií vozidel, která se vybourala právě po přijetí tohoto zákona.

Volkswagen vyzývá kohokoli, kdo potřebuje každý den připomínat, jak nebezpečné je používání mobilů za jízdy, aby využil nabídky a objednal si tento unikátní a ručně dělaný obal. Všechny peníze půjdou na konto nadace Trafikskadefonden, která pomáhá obětem dopravních nehod. Cena ovšem není malá. Stojí 69 dolarů, což je bezmála 1500 korun. Ale jedná se o dobrou věc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám