Hlavní obsah

Volkswagen kromě sedmé generace golfu ukázal i verzi GTI

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní pozornost se na pařížském stánku Volkswagenu upírala k nové generaci golfu, automobilka ale na témž místě ukázala i sportovní verzi s tradičním označením GTI. Volkswagen sice tvrdí, že jde pouze o koncept, ve skutečnosti je to hotový model.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf VII GTI (koncept, 2012)

Článek

Pod kapotou tluče dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec. Motor s označením 2.0 TFSI má výkon 220 koní (164 kW) a točivý moment 350 Nm. Volkswagen bude nabízet i verzi s výkonem 230 (169 kW) koní a později se dost možná dočkáme i dalších mírně výkonnějších edicí, jako tomu bylo u minulé generace. [celá zpráva]

Golf GTI postavený na základech sedmé generace golfu zvládne zrychlit na stokilometrovou rychlost za 6,6 sekund, nejvyšší rychlost je 246 km/h u základní a 250 km/h u výkonnější verze.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Golf GTI Edition 35

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf VII GTI (koncept, 2012)

Design odpovídá sportovnímu charakteru, přední maska je výraznější a nechybí jí typická červená linka, táhnoucí se podél světlometů. Podvozek je snížený o 15 mm, litá kola mají průměr buď 17, nebo 18 palců.

V interiéru nelze čekat žádné překvapení, kromě jiného volantu je zde tradiční károvaný vzor sedaček. Světovou premiéru sériové verze (která bude stejná jako koncept) podle našeho odhadu uvidíte na březnovém autosalonu v Ženevě, přičemž prodej bude patrně zahájen hned poté.

Na pařížském autosalonu se Volkswagenu povedlo i jedno faux pas - vystavené GTI totiž mělo podvozek snížený upínacími pásy, jak si všimnul nizozemský Autoblog.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf VII GTI (koncept, 2012)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám