Hlavní obsah

Volkswagen ID.R v Goodwoodu rozdrtil formuli 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas závodu do vrchu na proslulé trati britského Festivalu rychlosti v Goodwoodu je poprvé pod čtyřicet vteřin. Romain Dumas na Volkswagenu ID.R vloni překonal rekord elektromobilů, letos to byl absolutní rekord trati. Dosud ho držela formule 1 a rozdíl není malý.

Goodwoodská rekordní jízda Volkswagenu ID.R v originálním zněníVideo: Goodwood Road & Racing

 
Článek

Je tomu rok, co Romain Dumas na Volkswagenu ID.R překonal rekord elektromobilů v závodu do vrchu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Tehdy jsme se ho účastnili, mimo jiné i za volantem Porsche Carrera GT.

Dumas se letos do jižní Anglie vrátil, aby se pokusil svůj rekord ještě vylepšit. Podařilo se mu ale mnohem víc - prolomil čtyřicetisekundovou hranici, když zajel čas 39,9 s. To znamená, že stanovil nový rekord téhle trati mezi vším, co na ní kdy jezdilo, včetně formulí 1.

Ty v současnosti kvůli obavám pořadatelů o bezpečnost už nejezdí na čas, ale až do nynějška držel absolutní rekord Nick Heidfeld na McLarenu MP4/13 - v roce 1999 zajel čas 41,6 s. Dumas je nyní o téměř dvě vteřiny rychlejší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám