Hlavní obsah

VM Motori patří z 50 % General Motors

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší automobilka na světě General Motors se rozhodla posílit pozici ve spolupracující firmě VM Motori, která jí dělá vznětové agregáty do evropských modelů. Koupila od současného vlastníka Penske Corp. 50 % akcií.

Článek

U General Motors se už dávno rozhodlo, že budoucnost je v turbodieselových motorech. Nedávno byly představeny motory Duramax, které vynikají účinností a na svůj velký objem mají mít i celkem dobrou spotřebu. [celá zpráva]

Jedná se o první vlaštovku, kterou bude následovat "celé hejno". GM si totiž usmyslel, že do několika let nasadí do všech svých modelů vznětové motory, a to nejen v Evropě, ale i v USA! Sám koncern se v poslední době zasazuje o zlepšení kvality nafty prodávané na tamním trhu, protože ta současná je ideální do velkých trucků a ne do osobních automobilů.

Podle serveru Greencarcongress, který se zaměřuje na ekologii v dopravě, se všem americkým automobilkám nelíbí, že díky špatnému palivu by diesely tvrdě nesplňovaly přísné emisní limity a byly by v nich daleko za evropskými standardy.

GM si od koupě VM Motori slibuje, že dokáže vyrábět více vznětových motorů pro Evropsu a postupně je nasadí i do amerických vozidel. Již dnes se zde vyvíjí šestiválcový turbodiesel 2,9 l/184 kW, jenž bude nasazen v roce 2009 v Cadillacu CTS. Navíc se podle představitelů GM velmi rozmáhají lehká užitková vozidla, která na nových trzích představují 32 % všech prodejů a je třeba je dostatečně zásobovat vhodnými motory.

Reklama

Související témata:

Související články

Příští rok uvede GM elektromobil

Zatím jen prototyp elektromobilu své vlastní konstrukce uvede příští rok automobilka GM. Uvedl to na konferenci o ekologických automobilech koncernu její...

GM možná prodá divizi Allison

Podle posledních odhadů managerů koncernu General Motors se ve třetím čtvrtletí nelichotivá bilance obrátí. Předpokládá se, že právě v tomto období...

Výběr článků

Načítám