Hlavní obsah

VIDEO: Porsche představí svůj první čtyřdveřový sedan

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panameru, vůbec první Porche s karosérií typu sedan a čtyřmi dveřmi představí výrobce už v dubnu tohoto roku. Novému vozu nebude chybět komfort, ale i pro Porsche tolik typická sportovnost. Mezi ostatní luxusní sedany typu BMW řady 7 asi nezapadne, hlavním konkurentem bude spíš Aston Martin Rapide.

Porsche PanameraVideo: Novinky

 
Článek

Porsche představí nový model Panamera 19. dubna 2009 na autosalonu Auto Shanghai v Číně. Veřejnost si tento čtyřdveřový model typu Gran Turismo bude moci prohlédnout na čínském výstavišti ve dnech 20. až 28. dubna 2009. Panamera vstoupí na trh koncem léta letošního roku, ale prodejní cena zatím není známa.

Panamera nabídne překvapivě dost prostoru

I přes malou výšku a proporce připomínající klasická kupé nabídne Panamera dostatečný prostor pro čtveřici cestujících a k tomu navíc variabilní prostor pro odpovídající množství zavazadel.

Pod přední kapotou pracují vidlicové motory se šesti a osmi válci, s přímým vstřikováním paliva a s výkonovým rozpětím od 300 do 500 k. Panamera se představí ve dvou osmiválcových provedeních: s atmosférickým plněním a s přeplňováním pomocí dvojice turbodmychadel.

:. Panamera - první čtyřdvéřový sedan v historii Porsche

V závislosti na konkrétním modelu bude Panamera vybavena šestistupňovou manuální převodovkou nebo novou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou PDK. Tu bude možné objednat na přání do všech modelů, které ji nebudou mít jako standardní výbavu. Na přání bude možné novou Panameru vybavit paketem Sport Chrono, který motoru a převodovce poskytne sportovnější a dynamičtější projev.

Modely vybavené atmosférickými motory V6 a V8 přicházejí ve standardu s pohonem zadních kol. Panamera vybavená přeplňovaným motorem je oproti tomu standardně vybavena aktivním pohonem všech kol PTM (Porsche Traction Management). PTM je na přání k dispozici také pro všechny ostatní modely.

:. Porsche Panamera - později přijde i hybridní verze; diesel se neplánuje.

Nechybí vzduchové odpružení

Kromě standardního ocelového odpružení bude Panamera nabízena rovněž s novým adaptivním vzduchovým odpružením. To nabízí posádce větší komfort. V režimu Sport Plus snižuje vzduchové odpružení světlou výšku. Tím Panamera dosahuje lepší aerodynamické účinnosti.

Na přání je možné model Panamera vybavit systémem PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), který omezuje naklánění vozu v zatáčkách.

Porsche tvrdí, že při vývoji karoserie vozu Panamera se kladl důraz na nízkou hmotnost. V konstrukci karoserie se proto inteligentně kombinuje nejkvalitnější vysokopevnostní ocel, hliníkové a hořčíkové slitiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám