Hlavní obsah

Vedení Sněmovny obměnilo BMW

Novinky, Naďa Adamičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyři místopředsedové Sněmovny přesedli ze starších služebních vozů BMW do nových aut stejné značky. Právu to potvrdil šéf hospodářského odboru komory Stanislav Kovalovský.

Článek

Podle něj šlo o velmi výhodnou nabídku prodejce, neboť auta stará kolem tří let s osmdesáti až 120 tisíci najetými kilometry odebral zpět, takže cena nového typu BMW 745 dosáhla 350 tisíc korun. Kovalovský uvedl, že firma je ochotna obměňovat vozový park vedení Sněmovny každý rok a to bezplatně za podmínky, že vozy nebudou mít najeto více než sto tisíc kilometrů.

Komora má k dispozici ještě dva starší vozy typu BMW, které budou po ocenění znalcem prodány do bazaru. Vzhledem k tomu, že mají najeto kolem 250 tisíc kilometrů, nebylo možné je obměnit, a proto Sněmovna dokoupí dvě nová auta za cenu kolem dvou miliónů korun.

Dolní komora má pět místopředsedů, šesté křeslo zůstalo po rezignaci Hany Marvanové neobsazené. Předseda Sněmovny Lubomír Zaorálek má k dispozici vůz audi od ministerstva vnitra, neboť patří mezi politiky, kterým náleží osobní ochranka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám