Hlavní obsah

Ve Frankfurtu se zazelená - zvlášť u Mercedesu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurtský autosalon, který se tradičně koná na podzim, bude plný ekologických automobilů. To je již dnes jasné. Tak kupříkladu u Mercedesu bude opravdu zeleno. Značka na svém stánku totiž představí osmnáct ekologických modelů.

Článek

Většinou půjde o automobily s ekologickým turbodieselem Bluetec, tedy s motory, které používají vstřikování močoviny do výfukového systému pro snížení oxidů dusíku. Podle prvních informací by se zde měla objevit kompletní současná paleta vozů, do kterých byl Bluetec připraven - třídy E, S, ML a GL.

Najdeme zde ale také hybridní vůz či vysoce účinný turbodiesel do třídy C, jenž bude nasazený do výroby v roce 2011. Jeho velkou předností by měla být extrémně nízká spotřeba, která by se měla pohybovat pod hranicí 5 litrů na 100 km a ve výfukových plynech by nemělo být více jak 130 g/km CO2.

Podle časopisu Auto Motor und Sport budou představeny i modelové řady E a S s motory, které splní budoucí emisní normy Euro 6 (v platnost vejdou přibližně v roce 2014).

Jako posel vzdálené budoucnosti se ve Frankfurtu bude vystavovat i řada B s palivovými vodíkovými články. Podle prvních odhadů by se tento vůz mohl začít vyrábět v roce 2010 v limitované sérii 150 kusů, která by měla být jednou velkou testovací flotilou.

Reklama

Související články

Bluetec má v USA problémy, neprošel testy

Jak se zdá, Mercedes-Benz to možná s heslem o "nejčistším dieselu na světe" trochu přehnal. Jeho technologie Bluetec, kterou chtěl dovážet do USA a prolomit...

Výběr článků

Načítám