Hlavní obsah

Varianty RS se dočká i klasický enyaq, potvrdil šéf Škody Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsilnější verze RS nezůstane vyhrazena jen nedávno představené Škodě Enyaq Coupé iV. K mání bude i pro výchozí SUV Enyaq iV, jen se zpožděním. V rozhovoru pro britský Autocar to potvrdil šéf značky Thomas Schäfer.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq Coupé RS iV

Článek

O vrcholné verzi RS se v případě enyaqu oficiálně hovořilo už při loňské premiéře výchozího SUV, ovšem k premiéře došlo až během pondělního uvedení druhé karosářské verze Coupé.

To však neznamená, že RS s výkonem 220 kW zůstane vyhrazeno jen pro stylovější variantu. Škoda se jen rozhodla uvést první elektromobil se znakem RS nejprve jako kupé, kvůli sportovnějšímu vzhledu modelu. Na otázku, zda automobilka nabídne nejsilnější verzi i pro výchozí SUV Enyaq, Schäfer odpověděl: „Zcela jistě.“

„Výroba se spustí od druhé poloviny tohoto roku – a mohu vám říci, že tato varianta vypadá fantasticky,“ řekl Schäfer pro Autocar o voze, který však zatím ještě není k vidění v oficiálních materiálech.

Škoda představila Enyaq Coupé, včetně verze RS

AutoMoto

Stejně jako v případě Coupé RS se bude i RS v praktičtější karoserii lišit novými detaily exteriéru, jedinečnými 20 a 21palcovými koly nebo materiály uvnitř.

Především ale půjde o nejvýkonnější produkční Škodu všech dob. Nabídne systémový výkon až 220 kW a točivý moment 460 Nm. Zvládá zrychlení z 0 na 100 km/h za 6,5 s. Maximální rychlost dosahuje el. omezených 180 km/h, je tedy o 20 km/h vyšší než u ostatních verzí.

Foto: Škoda Auto

Škoda Enyaq Coupé RS iV

Foto: Škoda Auto

Klasická Škoda Enyaq iV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám