Hlavní obsah

Valeo bude v Rakovníku vyrábět kamery a senzory pro autonomní řízení

Novinky, maž

Automobilka Valeo postaví v Rakovníku svůj druhý výrobní závod. Vyrábět zde bude komponenty pro autonomní parkování a autonomní řízení - ultrazvukové senzory a přední kamery.

Foto: Valeo

Vizualizace nového závodu v Rakovníku

Článek

Valeo do nového výrobního závodu investuje 880 miliónů korun. Firma předpokládá, že vyrábět zde každoročně bude zhruba 15 miliónů ultrazvukových senzorů a 7 miliónů kamer. Továrna bude mít 25 výrobních linek.

Valeo už v Rakovníku jednu továrnu má - ta bude i nadále vyrábět klimatizační jednotky a přední masky s aktivní mřížkou chladiče (tzv. front-end moduly).

Foto: Valeo

Ultrazvukové čidlo

Věnuje se v Česku výzkumu i testování

Valeo v České republice působí od roku 1995, kdy zde otevřelo svou první továrnu v Rakovníku. Své továrny má dále v Žebráku (2001), Humpolci (2002) a Podbořanech (2005).

V Česku se firma věnuje i vývoji - v roce 2002 bylo v Praze založeno výzkumné a vývojové centrum, v roce 2013 v Milovicích otevřela zkušební polygon pro testování senzorů a systémů pro autonomní řízení.

Předloni jsme na jejich zkušebním polygonu mohli vyzkoušet prototypy autonomních vozidel. [celá zpráva]

Foto: Valeo

Přední kamera

V Česku Valeo zaměstnává 4500 zaměstnanců, po celém světě 113 600 lidí v cekem 185 výrobních závodech a 88 výzkumných a vývojových centrech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám