Hlavní obsah

V tureckém Tefenni vyrábějí auta ze šrotu. Podporuje to ekonomiku, říká starosta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auto na vrakovišti nemusí být odsouzeno k věčné zkáze, ukazuje skupina mechaniků z Turecka. Pustili se do výroby utilitárních vozítek ze zbytků vraků starých aut. Projektu se účastní i místní starosta.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V tureckém Tefenni rozjeli výrobu offroadů ze starých autodílů Video: Reuters

 
Článek

Skupina mechaniků, techniků a městských pracovníků se v tureckém Tefenni pustila do výroby automobilů doslova ze šrotu. Zatím dvě vozidla, teréňáky označené TB80 a TB15, vznikla ze zbytků starých, havarovaných či recyklovaných aut.

„Rozhodli jsme se vyrábět vlastní offroady, takže jednak zrecyklujeme odpad z autovraků, a jednak něco vytvoříme. Je to ekonomický přínos sektoru, našemu okresu i provincii,” řekl agentuře Reuters Umit Alagoz, starosta okresu Tefenni, který se projektu účastní.

Nadšenec z Ústecka prodloužil Embéčko. Stovek tisíc za limuzínu nelituje

AutoMoto

První dvě auta běží na standardní kapalné palivo a výroba zabrala čtyři měsíce. Samozřejmě, vozidla podle toho vypadají - nečekejte plnohodnotná auta, jaká si koupíte v autosalonu, nýbrž stroje připomínající spíš utilitární čtyřkolky s kabinou.

Přesto tento projekt přilákal pozornost, a to zejména svým unikátním konceptem recyklace. Na stole tedy leží objednávky na osm vozidel. Je patrné, že některá z nich budou elektrická - ve videu vidíme elektromotor zabudovaný v rámovém šasi. Z jakého vozu původně pochází, či zda je vůbec z automobilu, ovšem není známo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám