Hlavní obsah

V Íránu postavili kopii Lamborghini Murciélaga

Novinky, maž

Kopírováním automobilů se neživí jenom čínské firmy. Íránský designér Massoud Moradi představil světu téměř dokonalou kopii modelu Lamborghini Murciélago SV, která má zcela totožné rozměry jako originál. Použitou technikou se ovšem liší mimořádně.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Murciélago SV - origiál

Článek

Íránec Massoud Moradi na autě dělal s týmem pracovníků čtyři roky. Když se podíváte na video z představení, je vidět, že jde o velice pečlivě udělanou repliku, která je na první pohled zcela totožná se supersportovním modelem italského výrobce.

Design přesně odpovídá originálu, stejné jsou i rozměry auta a jediným rozdílem tak budou spáry na karoserii. Stejně jako u původního modelu, i zde je použit karbon.  Podrobněji se ale o použitých materiálech firma nerozepisuje.

Motor od firmy Hyundai

Víme však, co je pod kapotou. Ne, není to dvanáctiválec o výkonu 670 koní z verze SV, který má původní muriélago. Jde o podstatně skromnější jednotku původem od korejské automobilky Hyundai.

Jedná se o 3,8 litrový šestiválec, který se dodával s výkonem až 330 koní. Replika, jejíž cena oznámena nebyla, se údajně rozjede až na 280 km/h.

Netušíme, zda má íránská firma povolení od Lamborghini, ale s ohledem na sankce uvalené Západem na tuto zemi předpokládáme, že nemá. Tím pádem je prodej této repliky ve většině zemí světa nelegální. I přesto firma plánuje roční produkci 50 - 100 kusů.

Lamborghini Murciélago SV se vyrábělo v letech 2001 až 2010. Nástupce modelu Diablo vzniknul v několika různě výkonných verzích a prodával se jako kupé a roadster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám