Hlavní obsah

V Indii převáželi letadlo, skalpovali ho o most

Transport vyřazeného letadla společnosti Air India si udělal neplánovanou zastávku pod jedním z mostů na trase. Trup letadla se pod něj těsně nevešel a kamion zůstal zaklíněný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Airbus A320 naboural při transportu do mostuVideo: Rishabh Kumar via Storyful, Kshitiz Kakkar, AP

 
Článek

Přeprava nadměrných nákladů je vždy logisticky nesmírně náročná věc a při přípravě se nic nesmí zanedbat, jinak to může skončit špatně. Zejména je třeba hlídat podjezdnou výšku mostů a tunelů, jestli se tam náklad vejde. A právě sem očividně v Indii směřovali nedostatek energie.

Vyřazený Airbus A320, který původně patřil společnosti Air India, zůstal nad ránem 3. října zaklíněný pod jedním z mostů, které se klenou přes dálnici mezi Dillím a Gurugamem na severu země. Nemělo už křídla a letecká společnost ho dle webu Times of India už prodala.

Extrémní náklad překonával Jeseníky. Jedna souprava vážila 156 tun

AutoMoto

Jak se takováto patálie řeší? Často stačí upustit vzduch z pneumatik kamionu, aby se celková výška o pár centimetrů snížila. Pak je možné buď pod mostem projet, anebo vycouvat a náklad přeložit na snížený či hlubinový návěs.

Podle informací od Kshitize Kakkara, který je majitelem vyřazeného letadla, byla souprava vyproštěna během několika minut. Uvedl, že byl překvapen, jak rychle se video nárazu stalo virálním. Kakkar přestavuje vyřazená letadla na restaurace.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám