Hlavní obsah

ÚAMK zveřejnil seznam problémových míst při cestě na dovolenou

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná doba letních dovolených, na které mnozí pojedou po vlastní ose automobilem. Problematické úseky nejsou jenom na české D1, tuzemský autoklub ÚAMK kvůli tomu připravil seznam míst, kde se můžete nechtíc zdržet.

Foto: Petr Janiš, Právo

Článek

Mezi očekávaná místa zdržení při cestě před Rakousko patří dálnice A23 - průjezd Vídní. Pozor by si motoristé měli dát i na dálnice A1 u Salzburgu a při průjezdu tunelem Karawanken.

V Německu ÚAMK varuje kvůli dopravním omezením a hustému provozu před dálnicí  A6 (v okolí Norimberka), dálnicí A9 v okolí Mnichova a dálnicí A99 - obchvatem Mnichova. Problematická je během prázdnin i jízda na dálnici A8 - u jezera Chiemsee.

V Chorvatsku pozor na dvou místech: dálnice A2 - u města Durmanec a dálnice A1 - mýtnice na trase Zagreb - Lučko.

Během jízdy je dobré naladit dopravní informace, které se u většiny autorádií po „přihlášení” zapínají i během přehrávání z cédéčka či jiného zdroje. Hodně informací najdete také na internetu, v Česku je dobrým zdrojem třeba stránka www.dopravni-info.cz. Ideální je, pokud máte dynamickou navigaci, která ví o kolonách na vaší cestě a nabídne alternativní objízdnou trasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám