Hlavní obsah

Tunisané představili svůj elektrický skútr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Startupová firma z Tuniska představila první prototyp elektrického skútru. Dopravní prostředek domácí výroby chtějí uvést na trh i s přenosnou baterií pro snadnější nabíjení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tunisané představili svůj elektrický skútr Video: Kaco Motors, Reuters

 
Článek

„Jako startup jsme našli řešení věcí, o kterých nám řekli, že jsou v Tunisku nemožné,“ popsal pro Reuters spoluzakladatel tuniské společnosti Kaco Motors Mouhamed Ali Salmi jejich cestu k výrobě elektrického skútru.

S cílem snížit emise uhlíku a poskytnout občanům dostupné dopravní prostředky vyrobili tři zakladatelé první model společnosti – elektrický skútr Orca s maximální rychlostí 45 km/h.

Vzhledem k nedostatku nabíjecích stanic v zemi Salmi dodal, že museli vytvořit baterii, která je mobilní a lze ji nabíjet pomocí 220V zásuvky. „Baterie vydrží až 100 km, nabije se za 4 hodiny, můžete ji vyjmout a vrátit,“ řekl Salmi s tím že registrují už 250 předobjednávek.

9 nových škodovek, které v Česku nekoupíte

AutoMoto

„Občané Tuniska potřebují tento produkt a také potřebují malá elektrická auta, která jim usnadní život a sníží jejich výdaje i výdaje státu,” dodal.

Tunisko podepsalo Pařížskou dohodu o řešení změny klimatu a vláda se zavázala zvýšit množství elektřiny, kterou získává z obnovitelných zdrojů energie, do roku 2030 na 30 procent proti 3 procentům v roce 2019.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám