Hlavní obsah

Tři tajemné koncepty pro nadcházející autosalony

Novinky, fra, mb

Jen okamžik po autosalonu v Detroitu a také veletrhu elektroniky CES 2018 v Las Vegas, kde bylo možná víc automobilových novinek než na autosalonu, už automobilky lákají na své stánky v Ženevě nebo v Novém Dillí. Čekají nás hned tři zajímavě rozdílné vozy.

Foto: Kia

Kia SP Concept

Článek

Je ještě na trhu nějaký prostor pro další crossover? Podle značky Kia ano. Zvláště když se jedná o tak ohromný trh, jakým je ten indický. Na autosalonu v Novém Dillí se Kia SP představí jako koncept, ale postupně se asi přidá k tamní nabídce.

Zajímavá jsou na autě jednoznačně tenká světla, která tu zatím u modelů Kia neznáme. Zato je známe u partnerské značky Hyundai.

Foto: Kia

Kia SP Concept

Foto: Kia

Kia SP Concept

Žijící legenda automobilového designu Giorgetto Giugiaro si tento rok našel partnera pro nový koncept v Číně. Jde o tamní energetickou společnost Envision. A tak je nasnadě, že koncept bude elektrický.

Ovšem Giorgetto Giugiaro pro Automotive News řekl: „Moderní technologie pomohly k odstranění volantu, ovšem nedokázal jsem se donutit to udělat.“ Takže se těšme na celkem ostrý sedan i s volantem.

Foto: Giorgetto Giugiaro

Giorgetto Giugiaro koncept

Foto: Giorgetto Giugiaro

Giorgetto Giugiaro koncept

Foto: Giorgetto Giugiaro

Giorgetto Giugiaro koncept

Asi s jedním z nejradikálnějších aut současnosti se setkáte v Ženevě na stánku společnosti Zenvo. Automobilka sídlí v malém městě jménem Præstø na ostrově Sjælland. Už minulý rok představila vůz TS1 GT, který ze svého vidlicového osmiválce o objemu 5,8 litru vydoloval výkon 1163 kW. Ale Zenvo si myslí, že to je stále málo. A tak představí zcela nový model, který má tuto hranici snadno přeskočit.

V tiskové zprávě Zenvo zveřejnilo obrázky, na které se zde můžete podívat. Jen drobné detaily z karoserie ukazují, že tohle bude extrémně lehký model, který bude kompletně spoléhat na uhlíkový kompozit. „S tím, že máme všechno připraveno, abychom nový model vypustili na trh, je velmi těžké čekat na Ženevu,” uvedla Angela Kasina, šéfka značky.

Foto: Zenvo

Zenvo - nový supersport - upoutávka

Foto: Zenvo

Zenvo - nový supersport - upoutávka

Foto: Zenvo

Zenvo hypersport

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám