Hlavní obsah

Tradičních sedanů se nevzdáme, zní z Jaguaru

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se britský Jaguar hodlá v budoucnu zbavit svých dvou sedanů XE a XF, se už delší dobu šíří v éteru. Šéf prodeje automobilky Jaguar Land Rover ale spekulace odmítá, oběma modelům stále věří.

Foto: Jaguar 5x

Jaguar XE

Článek

Jaguar modely XE a XF postupně zmodernizoval. I tak se ale začalo proslýchat, že se svých dvou sedanů Jaguar nadobro vzdá, v návalu crossoverů a elektromobilů specifických tvarů by se ostatně dnes nejednalo o překvapivé rozhodnutí. Spekulace ale vyvrátilo samotné vedení značky, tradiční sedany zůstanou v nabídce.

Jaguar XF má po faceliftu zcela jiný interiér, přišel ale o šestiválec

AutoMoto

„Modely XE a XF jsou prozatím klíčovou součástí našeho sortimentu. Navíc jsou ta auta lepší než kdy předtím,“ uvedl sebevědomě a jistě Scott Dicken, nejvyšší muž oddělení prodeje v Jaguar Land Roveru pro Velkou Británii, který připustil, že trh se sedany je sice náročným, ale velmi důležitým prostředím pro Jaguar.

Dicken rovněž ocenil, že jak XE, tak i XF, jsou velmi silná vozidla i na trhu s ojetinami. Auta si tak často i z druhé ruky kupují lidé, kteří touží po Jaguaru, ale na nový zkrátka nemají peníze, nebo se jim nechci tolik investovat.

První jízda s Jaguarem XE po faceliftu: Britové jsou ve střední třídě konečně silní

Testy

Názorům, že automobilka přeci jen nad sedany láme hůl, ovšem nahrává další fakt. Jaguar obě vozidla na trhu ve Velké Británii zlevnil a menší XE přestal zcela nabízet v Severní Americe. Stalo se tak i přes fakt, že Jaguar XE výrazně aktualizoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám