Hlavní obsah

Toyota Yaris Cross má ceny pro český trh, v základu se vejde pod půl milionu

Novinky, Daniel Havlina

Zákazníci v České republice si už mohou objednat nový malý crossover na evropském trhu, Toyotu Yaris Cross. Japonská automobilka nabídne zákazníkům čtyři verze výbav, k dispozici bude i hybrid.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross

Článek

Zákazníci, kteří si Yaris Cross objednají v nejbližších dnech, budou muset na dodání nového vozu čekat pravděpodobně až do října, kam Toyota směřuje první termíny zásilek k prodejcům. Vůz již zná české ceny, s čistě zážehovým motorem začínají na hranici 435 tisíc korun, s hybridem pak 525 tisíc.

Toyota Yaris Cross dorazí i v dobrodružné verzi

AutoMoto

Pod kapotou se objeví zážehová patnáctistovka o výkonu 92 kW, i hybridní pohonné ústrojí na bázi tříválcového motoru o objemu 1,5 litru a elektromotoru s celkovým výkonem 85 kW. Toyota potvrdila i fakt, že se Yaris Cross bude moci pořídit i s pohonem všech kol, ovšem bližší parametry neupřesňuje.

Společně s prvními předobjednávkami vozidla nabídne Toyota zájemcům i limitovanou edici Premiere, jenž obsahuje dvoubarevnou karoserii, kožené čalounění či osmnáctipalcová kola z lehkých slitin. Celkem pak Yaris Cross nabídne čtyři základní výbavové řady Active, Comfort, Executive a Adventure.

Test Toyoty Yaris Hybrid: Evropské auto roku jezdí milionově, stojí půl

Testy

Poslední jmenovaná výbava startuje na částce 685 tisíc korun a vozidlu propůjčí dobrodružného ducha, jak už napovídá její název. Auto bude mít v tomto paketu ochranný kryt pod předním nárazníkem i v zadní části vozu. Nebudou chybět ani osmnáctipalcová kola, sportovní sedadla pro maximální komfort řidiče, nebo střešní ližiny.

Více o modelu se pak dozvíme v červnu a následně během léta. Yaris Cross stojí na sdílené platformě TNGA GA-B a většinu toho sdílí s běžným Yarisem. Crossover je ovšem delší i širší než jeho sourozenec.

Reklama

Související články

Toyota ukazuje chystané elektrické SUV

Už za pár dní bude k vidění nové elektrické SUV od japonské automobilky Toyota. Je pravděpodobné, že vůz otevře dveře dalším elektromobilům od Toyoty.

Výběr článků

Načítám