Hlavní obsah

Toyota koupí od Lyft divizi samořídících vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký provozovatel alternativní taxislužby Lyft Inc. prodá svoji divizi zabývající se technologií pro samořídící auta Level 5 japonské automobilce Toyota Motor za 550 milionů USD (11,8 miliardy Kč). Společnosti to oznámily v noci na úterý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dohoda by měla být dokončena ve třetím čtvrtletí. Divize Level 5 bude se svými 300 zaměstnanci začleněna do divize Toyoty Woven Planet, kterou automobilka zřídila v lednu a má na starosti vývoj propojených vozů a autonomního a poloautonomního řízení.

V únoru Toyota uvedla, že bude vyvíjet a vyrábět autonomní minidodávky pro společnosti nabízející alternativní taxislužby, spolu s firmami Aurora a Denso.

Firma Lyft se prodejem zbavuje části podnikání, která jí odčerpává hotovost, a bude se nyní moci zaměřit na oživení svých hlavních aktivit zasažených pandemií.

Pět stupňů k puštění volantu. Autonomní řízení má svá pravidla

AutoMoto

Lyft již v současnosti umožňuje spotřebitelům ve vybraných městech zarezervovat si jízdu samořídícími vozy, ve spolupráci s firmami Waymo ze skupiny Alphabet a Motional, která je společným podnikem firem Hyundai Motor a Aptiv. Podle dohody s Toyotou bude mít Woven Planet také přístup k údajům o reálných jízdách zhruba 10 000 vozů, které jezdí pod značkou Lyft. Data jsou cenná pro vývoj samořídících vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám