Hlavní obsah

Toyota Auris nově jako kombi, v nabídce je i hybridní verze

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota ukázala na pařížském autosalonu model Auris v nové karosářské verzi. Kombi nižší střední třídy bude dostupné i s hybridním pohonem, který zatím v této třídě nikdo jiný nenabízí.

Foto: Toyota

Toyota Auris Touring Sports (2012)

Článek

Toyota v případě aurise pojmenovala verzi kombi Touring Sports, se sportem ale tento model nižší střední třídy nemá nic společného. Oproti pětidveřovému hatchbacku se novinka protáhla o 285 mm na celkových 4530 mm. Rozvor náprav má stejnou hodnotu – 2600 mm, šířka je totožných 1760 mm.

Toyota dále uvedla, že podlaha zavazadlového prostoru je posazena o 80 mm níže než v případě hatchbacku. Nepochopitelné je, že Toyota dosud nesdělila velikost zavazadlového prostoru, což je u kombi klíčový prvek. Je to podobné, jako neříct ve sportovních zprávách, jak dopadl výsledek fotbalového zápasu. Fádní formulace, že je větší než u verze hatchback, je nicneříkající.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Auris HSD

Foto: Toyota

Toyota Auris Touring Sports (2012)

Toyota zároveň potvrdila i nasazení hybridní verze HSD, která kombinuje spalovací motor a elektromotor. [celá zpráva]

Nabídka dalších motorů by měla být stejná jako u hatchbacku: benzínové agregáty 1,33 (73 kW) a 1,6 (97 kW) a jeden naftový – 1,4 D-4D (66 kW).

Datum zahájení prodeje ani ceny zatím nebyly oznámeny.

Foto: Toyota

Toyota Auris Touring Sports (2012). Interiér je stejný jako u výchozí verze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám