Hlavní obsah

Testuje BMW modernizovaný Active Tourer? Fotky prototypu to naznačují

Řada 2 Active Tourer měla skončit, ale podle čerstvě zveřejněných fotografií BMW testuje buď modernizovanou verzi, anebo zcela novou generaci. Stavba karoserie je stejná, některé detaily jsou ovšem viditelně nové.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW 216i Active Tourer

Článek

Je tomu zhruba rok, co se hovořilo o tom, že „krtek” z portfolia BMW, model 2 Active Tourer, nedostane nástupce.

Fotografie čerstvě zveřejněné na instagramovém účtu Wilco Blok, spolehlivém zdroji fotografií maskovaných prototypů, však hovoří jinak - automobilka podle nich testuje maskovaný Active Tourer.

Samozřejmě od automobilky samotné žádné potvrzení neexistuje, ovšem maskovací fólie přesně odpovídá té, kterou BMW používá na svých ostatních autech, a i otvory pro přístup chladicího vzduchu ukazují na slavného mnichovského výrobce.

Stavbou přídě, siluetou i trojúhelníkovými okénky před předními dveřmi maskovaný prototyp naznačuje, že je nástupcem Active Toureru. Odlišnosti od současného modelu tu však samozřejmě jsou - všimněte si jiného ukotvení zrcátek a také jiného tvaru okna mezi sloupky C a D.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Současné BMW 216i Active Tourer

Zda se jedná o již druhou modernizaci Active Toureru současné generace F45, který se prodává od roku 2014, nebo zda půjde o zcela novou generaci, zatím není jasné.

Test BMW 216i Active Tourer: Lidové BMW a nečekané překvapení

AutoMoto

Jako pravděpodobné se však jeví, že novinka bude jezdit na platformě UKL2, stejně jako dosavadní Active Tourer; ten je nejstarším modelem na tomto základu.

Nejnovějším je naopak řada 2 Gran Coupé, která přišla na svět v loňském roce a ukázala, že tato platforma rozhodně nepatří do starého železa.

A proč se Active Toureru říká „krtek”? Zejména proto, že to v roce 2014 bylo první auto značky BMW s pohonem předních kol v historii, a tedy jako skutečný krtek „hrabe předníma”.

Reklama

Související články

Nové BMW řady 4 už pózuje v maskáčích

Premiéra BMW řady 4 kupé je na programu v letošním roce. Bavorská automobilka zatím poutá detailními záběry na maskovaný předprodukční prototyp, který...

Výběr článků

Načítám