Hlavní obsah

Tesla Motors končí. Firma si registruje nové jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdiskutovanější automobilka světa – americká Tesla Motors – skončí se svým jménem. Ve středu požádala firma miliardáře Elona Muska o změnu názvu.

Foto: Tesla Motors

Logo Tesla Motors

Článek

Tesla Motors přestane pod svým současným jménem vystupovat. Bude se jmenovat pouze Tesla. Slovo Motors totiž bylo příliš omezující. Původní plán vyrábět auta se totiž rozrostl.

Akvizice do SolarCity Corp., která vyrábí solární panely je asi tím největším důvodem. Elon Musk nedávno totiž představil střešní krytinu, která nahrazuje právě solární panely. A aby krytinu vyráběla firma s názvem Motors v názvu, je trochu nevhodné.

Stejně tak Tesla vyvinula velké akumulátory pro domácí použití, které se dají využívat jako zdroj napětí pro domácí přístroje ale i pro elektromobily.

Informace o vyškrtnutí slova Motors z názvu prosakovala už nějakou dobu. A i když ještě úřady oficiálně nezapsaly nové jméno, již nyní nemusíte zadávat do vyhledávače Teslamotors.com, ale stačí pouze Tesla.com. Stejně tak nové jméno už figuruje na webových stránkách a podpisy zaměstnanců už také disponují zkrácenou verzí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám