Hlavní obsah

Tento týden začíná frankfurtský autosalón, ukáže desítky premiér

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 12. září odstartuje v německém Frankfurtu nad Mohanem v pořadí 67. mezinárodní autosalón. Na IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), který se ob rok střídá s pařížským autosalónem, se letos představí padesátka automobilových výrobců, kteří předvedou na 300 výstavních premiér.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

První dva dny je autosalón věnovaný médiím, brána výstaviště se pro veřejnost otevře 16. září. Expozice potrvá do 24. září. Jednodenní vstupné stojí 12 euro (320 korun), o víkendu je o dvě eura dražší. Ušetřit můžete nákupem vstupenky přes oficiální stránky.

Frankfurt není daleko, většina cesty vede po dálnici. Z Prahy je to na výstaviště 530 kilometrů, z Brna 730 km a z Ostravy 900 km. Parkoviště se nachází přímo u bran výstaviště.

Na letošním IAA bude zhruba padesát automobilek, chybět bude Jeep, Alfa Romeo, Infiniti, Mitsubishi, Nissan, Fiat, Peugeot nebo Volvo. Nově přijedou vystavovat čínské firmy WEY a Chery či britský McLaren.

Škoda ve Frankfurtu ukáže ve výstavní premiéře nový Karoq a Kodiaq v provedení Scout a Sportline. Evropskou premiéru bude mít elektrický koncept Vision E, který se poprvé ukázal v dubnu v Šanghaji. Proti světové premiéře ale bude mít současná podoba několik změn, například jiná kola.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision E (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám