Hlavní obsah

Tata v Ženevě ukázala elektrické Nano

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ženevském autosalonu se představila také indická značka Tata. Pro evropský trh byla důležitou novinkou Tata Nano EV s elektrickým pohonem. Zatím nešlo o sériovou verzi, s tímto modelem by nicméně Indové chtěli "zaútočit" na evropský trh již příští rok.

Foto: maž, Novinky

Tata Nano EV

Článek

V Indii klade Tata se svým modelem Nano důraz především na co nejnižší cenu, což se jí také daří – jde o nejlevnější auto na světě s cenovkou v přepočtu kolem 45 tisíc korun. Evropský trh je výrazně náročnější než indický a i kvůli legislativě by model Nano nebylo možné dovážet. Tata Motors má nicméně připravenou evropskou verzi Nana a s tou by se na starý kontinent chtěla podívat už příští rok. Indický výrobce jí ukázal na ženevském autosalonu.

Foto: maž, Novinky

Tata Nano EV

Tata Nano EV je poháněná elektromotorem, jehož technické parametry zatím výrobce neuvedl. Jisté je nicméně, že zrychlení 0-60 km/h zvládne Nano EV za méně než deset vteřin a na lithium-ionové baterie ujede až 160 kilometrů.

Oproti indické verzi je Nano pro evropský trh o dvacet centimetrů delší a obsahuje i nezbytné bezpečnostní prvky, jako například ABS. Tata plánuje zahájit prodej Nana EV již příští rok.

Foto: maž, Novinky

Tata Motors na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám