Hlavní obsah

Suzuki S-Cross se představuje ve druhé generaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover od Suzuki chce v novém vydání zaujmout mildhybridním pohonem či lepší výbavou.

Foto: Suzuki

Suzuki S-Cross

Článek

Předchozí S-Cross byl na trhu už od roku 2013, nadešel tedy nejvyšší čas na novou generaci, i když jde v mnohém spíše o velmi důkladnou modernizaci. Značka s ostrým S každopádně po sérii převlečených modelů od Toyoty opět prezentuje svůj svébytný model pro Evropu.

Základní koncept zvýšeného hatchbacku zůstává, stejně jako délka karoserie 4300 mm. Novinka má výraznou příď a záď se spojenými svítilnami. Dávku robustnosti dodávají třeba hranaté lemy blatníků.

Za volantem Suzuki Swace: Corolla s mimozemskou tváří

Testy

Interiér vyznává na první pohled spíše starou školu, s klasickými analogovými přístroji či odděleným ovládáním ventilace však leckoho potěší. Celkovou architekturou připomíná předchůdce. Dominantou je 9palcový displej infotainment s on-line funkcemi. Zavazadelník nabídne 430 litrů objemu a dvojitou podlahu.

Jediným dostupným motorem bude zážehová přeplňovaná čtrnáctistovka BoosterJet s 48V mild-hybridním pohonem. Jednotka má výkon 95 kilowattů a točivý moment 235 Nm. Na přání je k dispozici také pohon všech kol či automatická šestistupňová převodovka.

Novinka má již i český ceník. Základní výbava Comfort přijde na 508 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám