Hlavní obsah

Suzuki postavilo pick-up verzi Jimny, ukáže ji v Tokiu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existují firmy, které z malého offroadu Suzuki Jimny dokážou postavit neméně malý pick-up truck, ovšem přímo pod vlajkou automobilky se nic takového nevyrábí. Pro autosalon, který proběhne v lednu 2019 v japonském Tokiu, připravilo takový koncept samo Suzuki. A k tomu ještě dva další speciální vozy.

Foto: Suzuki 3x

Suzuki Jimny Sierra Pick Up Style

Článek

Pick-up dostal název Jimny Sierra Pick Up Style a vypadá snad ještě roztomileji než normální, čtyřmístný jimny. Přední maska s jedním širokým otvorem místo pěti připomíná staré land cruisery a retro vzhled dotváří kombinace zlaté barvy s krémovou střechou a dřevěným dekorem na bocích.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Suzuki Jimny na pařížském autosalonu 2018

Stejnou barvu jako střecha mají i plechová kola, obutá do terénních pneumatik, mimo asfalt jistě přijde vhod odolný nárazník s velkými tažnými oky a také ledková přídavná světla. Nemáme informace o rozměrech korby, ale vaše octavia má kufr pravděpodobně mnohem větší.

Foto: Suzuki

Suzuki Jimny Survive

Druhým konceptem pro tokijský autosalon je Jimny Survive, který, jak název napovídá, má pomoci přežít. Je vybaven přeplňovaným tříválcem o objemu 0,66 litru a výkonu 64 koní, což ho klasifikuje do ryze japonské třídy kei cars, nejmenších aut, která na silnici potkáte.

Přes malý objem motoru to má být vůz, který zvládne ty nejdrsnější podmínky - pomůže vám přežít (anglicky „survive”). Všimněte si navijáku v pevnostním nárazníku, ochranných mřížek pro světla, terénních pneumatik, ochranné klece kolem kabiny a vyprošťovacích ramp na střeše.

Foto: Suzuki

Suzuki Swift Sport Yellow Rev

Pokud vám offroady nevoní, Suzuki chce do Tokia přivézt ještě jednu specialitku - model Swift Sport Yellow Rev se speciální žlutou barvou, karbonovým předním spoilerem a mračítky na světlech. Jsou tu ale i úpravy, které skutečně pomůžou ostřejší jízdě - odlehčená kola a lepší pneumatiky.

Jak stojí i výše, všechna tři tato auta jsou koncepty, takže neočekávejme nic na způsob sériové výroby, alespoň prozatím.

Reklama

Výběr článků

Načítám