Hlavní obsah

Superrychlý Mercedes s dieslem již letos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STUTTGART

Mercedes E-Class se na sklonku letošního roku v Německu dočká výkonného dieselového motoru s výkonem 213 kW, informovala agentura DPA. Automobilka se chlubí, že to bude nejrychlejší osobní automobil s dieselovým motorem.

Článek

Motor byl představen na letošním březnovém autosalónu v Ženevě pod kapotou modleu Vision SL 400 CDI. Předváděcí agregát disponoval výkonem 231 kW a maximálním točivým momentem 730 Nm.

Čtyřlitrový osmiválec do V by měl být k dispozici i pro příští generaci modelů S-Class, která se představí na zářijovém autosalónu ve Fankfurtu nad Mohanem. Automobilka plánuje vybavit jím i modely M-Class.

Mercedes-Benz slaví s dieselovými motory úspěchy například ve Spojených státech. Svědčí o tom výsledek prodejů modelu E320 CDI, který byl na trh uveden v dubnu 2004 a za první pět měsíců se ho prodalo 3000 kusů, což byl plán prodeje do konce roku. Pohonná jednotka vozu disponuje výkonem 150 kW a maximálním točivým momentem 500 Nm při 1800 otáčkách za minutu.

Od roku 1949 bylo prodáno více než 7 miliónů mercedesů s dieselovým motorem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám