Hlavní obsah

Superb v zahraničních testech poráží konkurenci, včetně mercedesu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že Škoda Superb III je povedené auto, z našich článků víte. A obdobné názory mají i ostatní česká média. Jak se na vlajkovou loď dívají zahraniční žurnalisté? Snad bez výjimky velice pozitivně.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Superb

Článek

Komfortní skoro jako Rolls-Royce, složil poklonu novému superbu hned v titulku britský The Telegraph. Za komfort a nabídnutý prostor dostal superb od recenzenta Andrewa Englishe hodnocení 10/10, s výjimkou známkování zábavnosti řízení (6/10) byla všechna ostatní hodnocení minimálně osmibodová.

Superb v karosářské verzi liftback dostal od Telegraphu celkové hodnocení 9/10; v jiné recenzi stejného listu hodnotili Superb Combi - v celkovém verdiktu získal kupodivu o jeden bod méně.

Porazil i mercedes

Německý AutoBild postavil dieselovou verzi superbu proti Mercedesu-Benz třídy E (E220 CDI). Při hodnocení komfortu, dynamiky jízdy či možností konektivity byly oba vozy hodnoceny velice podobně, superb ale mercedes porazil zejména v nabízeném komfortu i v nákladech na pořízení a provoz. Vítěz duelu? Ziskem 588 bodů proti 555 vyhrál mladoboleslavský model střední třídy.

Britský Auto Express vyzval proti superbu koncernového bratra - a Volkswagen Passat 2.0 TDI v tomto srovnávacím testu padl. Získal hodnocení 4/5, zatímco superb plných pět z pěti. Nový model je znamenitý (anglicky Superb) svým jménem i povahou.

Ovšem německý AutoBild dal ve stejně pojatém srovnávacím testu základních pohonných jednotek (1.4 TSI) přednost passatu před superbem.

„Superb je excelentní. Každým coulem rival Audi A6.” Tak ohodnotil nový superb britský magazín Top Gear (hodnocení 8/10). Podobné hodnocení udělil po prvních jízdách i další britský časopis - Autocar (4/5).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám