Hlavní obsah

Superb je nečekaně ve finále české soutěže o auto roku

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi pět finalistů soutěže Auto roku 2009 Klubu motoristických novinářů se dodatečně dostala i nová Škoda Superb. Porota ji tam zařadila poté, co z nominace vypadl Opel Insignia, který dovozce nezajistil pro testovací jízdy. Informoval o tom tajemník klubu Miroslav Hájek.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový Superb se oproti tomu minulému designově docela odvázal - avšak stále patří ke konzervativněji vypadajícím vozidlům.

Článek

Na českou anketu tato skutečnost vrhá dojem amatérismu. Do finále tedy vedle Superbu postoupily Alfa Romeo Mito, Ford Fiesta, Mazda 6 a Volkswagen Scirocco. Finalisty ze 42 letošních novinek vybírala porota složená z 35 novinářů. Ti by po testovacích jízdách měli do konce roku vybrat vítěze.

Neshoda s SDA

Klub motoristických novinářů letos vlastní soutěž o automobil roku vyhlásil poprvé, když se neshodl na nové podobě dosavadní ankety, kterou pořádá Svaz dovozců automobilů. Členům klubu se nelíbilo zejména to, že o vítězi soutěže neměly nově rozhodovat jen hlasy odborníků, ale i laická veřejnost, a také rozdělení soutěže do více kategorií.

Minulý ročník ještě jediné soutěže vyhrála těsným rozdílem Kia Cee'd před druhým Fordem Mondeo. Na dalších místech se umístily modely Fiat 500, Mercedes-Benz třídy C a Lexus LS 460/600 h.

:. Kia cee´d vloni těsně zvítězila.foto: Kia

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám