Hlavní obsah

Subaru ukázalo studii sportovního sedanu WRX

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru na newyorském autosalonu ukázalo studii čtyřdveřového sedanu, který je první modelem s označením WRX, jenž v názvu nemá slovo impreza. Studie má výrazný vzhled a i přes čtveřici dveří působí dojmem kupé.

Foto: Subaru

Subaru WRX (2013)

Článek

Impreza WRX v hierarchii japonské automobilky zastupovala roli druhého nejvýkonnějšího modelu, jakéhosi předjezdce vrcholného a pro mnoho motoristů ikonického WRX STI. Subaru nově vyvíjí samostatný model WRX (poprvé v historii), o sériové výrobě se zatím nahlas nemluví, je ovšem velmi pravděpodobná. Samotná automobilka k fotografiím studie prezentované na právě probíhajícím autosalonu v nejlidnatějším městě Spojených států prakticky nic nesdělila.

Foto: Subaru

Subaru WRX (2013)

Nové WRX má proti současné impreze dynamičtější linie, auto je také „od oka“ nižší a širší (nepochopitelně automobilka žádný z rozměrů neuveřejnila). Kromě tradiční modré barvy (ovšem bez zlatých kol, na které Subaru již několik let „zapomíná“) zaujmou výrazné boční prahy a svým vzhledem připomíná čtyřdveřové kupé.

Foto: Subaru

Subaru WRX (2013)

Vzadu zaujme výrazný difuzor i čtveřice koncovek výfuku (na každé straně je umístěn jeden pár). Výrazné křídlo á la WRX STI však na této studii budete hledat marně. Hezkým detailem jsou zeleně lakované třmeny kotoučových brzd i samotná dvacetipalcová kovaná kola od BBS obouvající pneumatiky Dunlop.

Foto: Subaru

Subaru WRX (2013)

O technice Subaru nesdělilo zhola nic, lze tedy spekulovat nad tradičním symetrickým pohonem všech čtyř kol a motorem typu boxer s výkonem kolem 280 – 300 koní.

Foto: Subaru

Subaru WRX (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám