Hlavní obsah

Subaru příští týden představí svůj první hybridní model a nový sporťák

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka příští středu na autosalonu v New Yorku ukáže nový model XV Crosstrek Hybrid. Jde o první hybrid Subaru, údajně zcela vlastní konstrukce.

Foto: Subaru

Subaru XV Crosstrek Hybrid (2013)

Článek

Subaru XV Crosstrek Hybrid bude soudě dle názvu i designu vycházet z běžného XV. Model XV lze jednoduše charakterizovat jako imprezu s větší světlou výškou a „outdoorovým“ oplastováním. XV je dlouhé 4450 mm, široké 1780 mm, vysoké 1570 mm; rozvor náprav činí 2635 mm.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Subaru XV 2.0D

Světlá výška tohoto modelu činí na danou kategorii nadprůměrných 220 mm. Velikost kufru příliš neohromí - 310 litrů s plnohodnotnou rezervou nebo 380 litrů s lepící dojezdovou sadou. Design je na Subaru hodně odvážný, každému se asi líbit nebude, ale nelze mu upřít snahu o originalitu či výstřednost; hybridní verze je z hlediska designu stejná jako výchozí XV.

Na newyorském autosalonu se ukáže hybridní verze, použitá technika byla údajně vyvíjená přímo v Subaru. To je vzhledem k vlastnictví s Toyotou, která má s hybridními systémy dostatek zkušeností, přinejmenším neobvyklé. Není bez zajímavosti, že jde o první hybridní model značky Subaru.

Foto: Subaru

Subaru XV Crosstrek Hybrid (2013)

Kromě hybridního automobilu Subaru v New Yorku ukáže i vůz z opačného spektra – novou generaci „zcela nového sportovního auta“. O co půjde, bude jasné příští středu 27. března, kdy se obě novinky představí ve světové premiéře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám