Hlavní obsah

Subaru má první plug-in hybrid

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Subaru se svými plochými čtyřválci nikdy neplula s proudem. Jenže doba se změnila. A tak v USA představila první auto, které se připojuje do zásuvky.

Foto: Subaru (4x)

Subaru Crosstrek Hybrid

Článek

Jmenuje se Crosstrek Hybrid a asi nikoho nepřekvapí, že to je vlastně v Evropě prodávaný model XV. Takže očekáváme, že zanedlouho se auto přestěhuje z amerického na evropský kontinent, když už tu máme takový hon na emise.

Zatím se auto zcela neodhalilo. Jen tu máme první fotografie a informace před oficiální premiérou, která bude na autosalonu v Los Angeles. Víme tedy, že vůz pojede na čistě elektrický pohon až 27 km a rychlost v tomto módu je omezena na 105 km/h. S plnou nádrží by pak auto mělo mít dojezd 772 km.

Foto: Subaru

Jako všechna Subaru, i tohle má pořádný pohon všech kol

Foto: Subaru

V terénu se neztratí

Bohužel nebyly uvedeny kapacita akumulátorů, doba dobíjení ani výkon elektrické soustavy.

Uvnitř vozu je jak klasický displej infotainmentu, tak i menší displej mezi budíky, ve kterém se ukazují toky energií, dojezdy, rekuperace apod., a další na vrcholu přístrojovky. Samozřejmě že auto dostalo plnou nálož bezpečnostních systémů. Jakých konkrétně, se dozvíme již brzy.

Foto: Subaru

Informace o systému

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám