Hlavní obsah

Staré i nové Tatry burácely Lednicí

Právo, kg
LEDNICE

Eleganci, ladnost tvarů a nestárnoucí krásu obdivovali milovníci starších auta na parkovišti v Lednici na Břeclavsku, kde se již popáté sešlo přes 70 majitelů historických, starších i novějších vozů slavné české značky Tatra. Byla tu auta z posledních let, která se ještě objevují na silnici, ale přijeli sem i majitelé staré Tatry z roku 1926, která přijela po své ose a byla nejstarším autem celého podniku. Nechybělo ani několik aut z 30. let s pravostranným řízením.

Článek

"Snažíme udržet kontakty mezi sebou, a tak pořádám tento sraz, aby na něj mohli přijel členové i nečlenové různých zájmových klubů tatrovek. Tady se mohou všichni nejenom podívat na nestárnoucí krásu, ale vyměnit si i kontakty a zkušenosti. Do posledních chvíle jsem nevěděl, kolik jich přijede, ale zájemců z celé republiky i ze Slovenska je víc dost a to nikdo netušil, že nám naštěstí vyjde počasí," řekl pořadatel srazu Leoš Tržil.

Majitelé tatrovek se pak vydali na okružní cestu do Valtic, kde pro ně byla připravená návštěva zámku, a pak i do Lednice k zámeckému areálu, kde si zase mohli prohlédnout historický skvost jižní Moravy. Svá auta, mezi nimiž převládaly novější Tatry T 613 a Tatry 603, nechali kolem zámku, aby se jimi zase mohli kochat milovníci starých aut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám