Hlavní obsah

SsangYong se vrací na scénu s překvapivě pěkným modelem C200

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka SsangYong neprožívá zrovna šťastné období a přestože se otevřeně hovořilo o jejím krachu, přichází nyní s novým konceptem malého SUV. To se zanedlouho představí na autosalonu v Soulu.

Článek

Design aut je vždy subjektivní záležitostí, většina motoristů se nicméně shodne v tom, že korejský SsangYong dělá mimořádně ošklivá auta. Podivné tvary, divné hrany a tak dále. O to více překvapí nový koncept C200, který navrhlo známé studio Italdesign. Jde o koncept, ale oproti předchozí produkci SsangYongu je vidět znatelný pokrok.

Mezi hlavní konkurenty korejské novinky bude patřit Toyota RAV4, Honda CR-V nebo Nissan Qashqai. S rozvorem náprav 2640 mm je C200 o trochu delší než VW Tiguan. V nabídce pro C200 bude dvoulitrový turbodiesel s výkonem 175 koní. Tento agregát plní emisní normu Euro V.

Automobilka hovoří i o hybridním pohonu, o benzínovém motoru se zatím nemluví. V nabídce převodovek bude šestistupňový automat i manuál. O datu zahájení případné sériové produkce zatím korejská automobilka nic bližšího nesdělila.

Ne příliš pěkný SsangYong Rodius

FOTO: SsangYong

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám