Hlavní obsah

Ssangyong poodhaluje elektrické korando, slibuje dojezd přes 400 km

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrická varianta Ssangyongu Korando se má odhalit už zanedlouho, automobilka tedy poutá skicou, která ukazuje přepracovanou příď. Podle dostupných informací bude elektromobil mít v rámci nabídky modelu nejvyšší výkon.

Foto: Ssangyong

Skica elektrického Ssangyongu Korando

Článek

Staronová značka Ssangyong nechce zůstat pozadu a představí elektrickou verzi svého SUV Korando. Zatím si můžeme prohlédnout skicu, která se spolu s pár střípky informací objevila na italském webu automobilky pro média.

Ukazuje světlomety ze stávajícího koranda i trojdílné mlhovky, ovšem přední nárazník a maska chladiče jsou znatelně přepracované. Chybí většina otvorů pro vstup vzduchu, maska mezi světly má jiný tvar a také dostala logo, které značka používá v Koreji. To naznačuje, že až se vůz 7. srpna kompletně představí, stane se tak právě na domácím trhu.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Takto vypadá již prodávaný Ssangyong Korando eXDI AWD.

Elektrické korando by mělo podle dostupných informací být poháněno jedním elektromotorem o výkonu 190 koní, což naznačuje pohon pouze jedné nápravy. Konvenční varianta přitom má čtyřkolku, a docela schopnou.

Test Ssangyongu Korando 1,6 eXDI AWD: Ztrácí jen v detailech

AutoMoto

Podle webu AutoExpress, který má o voze pozoruhodné množství informací, má být nejvyšší rychlost 153 km/h a baterie, dodaná firmou LG Chem, má mít kapacitu 61,5 kWh. To má stačit k dojezdu cca 420 km dle měřicího cyklu NEDC, takže v reálném světě můžeme očekávat něco mezi 300 a 350 kilometry.

Vůz se má dostat do prodeje na jaře roku 2021. Na ceník je samozřejmě ještě brzy.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Ssangyongu Musso Grand: Otázka priorit

Ssangyong Musso Grand je jedním z modelů, kterými se tato korejská značka vrací na český trh. Je větší a levnější než konkurence a dokáže toho nabídnout hodně...

Výběr článků

Načítám