Hlavní obsah

Sportovní Mercedes SLK bude spalovat také naftu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes bude pro svůj sportovní roadster nabízet také dieselový agregát. Konkrétně jde o čtyřválec s výkonem 204 koní a 500 Nm točivého momentu. Prodávat se začne v září, české ceny zatím nebyly oznámeny.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz SLK

Článek

Mercedes začne od září nabízet pro SLK dieselový motor. Konkrétně jde o přeplňovaný čtyřválec se zdvihovým objemem 2,1 litru. Výkon se bude přenášet na zadní kola prostřednictvím sedmistupňového automatu nebo šestistupňové manuální převodovky (ta bude k dispozici až od poloviny příštího roku).

Čtyřválec nabídne 204 koní (150 kW) a 500 Nm točivého momentu. Jak dieselové SLK pojede? Maximálka činí 243 km/h, zrychlení 0-100 km/h je otázkou 6,7 vteřiny. Kombinovaná spotřeba dle měření automobilky činí teoretických 4,9 litru na sto kilometrů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Mercedes-Benz SLK

Když to porovnáme s benzínovým čtyřválcem, pak přeplňovaná osmnáctistovka má 184 koní s 270 Nm. Sprint na „stovku“ zvládne pomaleji než dieselová verze (7,3 s), je pochopitelně žíznivější a jede i nepatrně pomaleji (240 km/h). Naftový motor nenabídne takový styl a zvuk jako benzínový, spotřeba a výkon jsou však u srovnatelného motoru podobné nebo dokonce lepší.

Ceny zatím nebyly oznámeny. Dobrá zpráva nakonec: Mercedes pro SLK bude příští rok nabízet atmosférický osmiválec s výkonem 422 koní (310 kW).

Anketa

Jaký motor byste si vybrali pro SLK?
Benzínový čtyřválec
44,6 %
Naftový čtyřválec
55,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 728 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám