Hlavní obsah

Speciální Nissan GT-R50 bude, cena přesáhne 20 miliónů

Novinky, fra

Na konci června představilo studio Italdesign a značka Nissan zatím virtuální koncept k oslavám padesátin vozu GT-R. Ten se představí už tento měsíc jako skutečný hmatatelný vůz. Už teď ale Italdesign oznámil, že GT-R50 se bude vyrábět!

BEZ KOMENTÁŘE: Nissan GT-R 50Video: Nissan

 
Článek

Zcela přepracovaná karoserie posledního Nissanu GT-R vypadá hodně dramaticky. A tak se zájem dal očekávat. A asi byl značný, když slavná karosárna oznámila, že koncept, který ještě ani nebyl oficiálně představen, se bude vyrábět. A jeho cena nebude malá.

Každý z padesáti postavených kusů bude stát někde kolem jednoho miliónu dolarů, což je asi 22 miliónů korun. To je opravdu hodně. Skutečně hodně. Zvlášť když si uvědomíme, že nejvýkonnější verze Nissanu GT-R Nismo stojí necelé čtyři milióny korun.

A co za to auto nabídne? Unikátnost, zajímavou karosérii a jinak sériová střeva. Pod kapotou je 3,8litrový šestiválec s interním kódem VR38DETT, po úpravě Nismo naladěný na výkon 720 koní a 780 Nm točivého momentu.

Automobil jezdí na 21palcových kolech, vpředu s pneumatikami Michelin Pilot Super Sport o rozměru 255/35 R21, vzadu pak 285/30 R21. [celá zpráva]

Tak uvidíme, jestli to za ty peníze bude stát. Uvidíme na festivalu v britském Goodwoodu.

Může se vám hodit na Garáž.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám