Hlavní obsah

Současné baterie nejsou pro 911 dost dobré, říká Porsche

Horká novinka ve stáji Porsche, model 911 generace 992, byla vyvíjena s možností elektrifikace. Současné technologie na poli hybridních aut by ale prý zákazníkům nestačily, a tak prozatím 911 zůstane u spalovacího motoru.

Foto: Porsche 2x

Porsche 911 (992)

Článek

Nové Porsche 911, představené v minulém týdnu na autosalonu v Los Angeles, vzbudilo emoce. Nikoliv jen proto, že to je nová devětsetjedenáctka, snad nejikoničtější auto světa, nýbrž také proto, že by se generace 992 mohla stát první, která podstoupí určitý stupeň elektrifikace. [celá zpráva]

Podle britského Auto Expressu potvrdil šéf produktové linie 911 August Achleitner, že tato generace byla vyvíjena s možností dostat baterie - ať už jako obyčejný hybrid, plug-in, či plně elektrické auto. Zmínil přitom „příští evoluci tohoto auta, tedy nejdříve za čtyři roky”.

Foto: Porsche

Porsche 911 (992)

Stejný člověk však na losangeleském autosalonu uvedl, že v současnosti nejsou baterie dost dobré. „Dnes by bateriové technologie nebyly uspokojivé, a když nebudeme spokojeni, nebudeme nic takového nabízet,” uvedl pro magazín Drive. „Nemá smysl nabízet hybridní verzi, která pak bude jen stát v showroomech,” dodal.

Samozřejmě, během čtyř let se vývoj může znatelně posunout. A Porsche je otevřené nejen hybridizaci 911, ale stavbě i plně elektrické verze. „Kdybyste se mě zeptali před dvěma lety, jestli si dokážu představit elektrickou 911, řekl bych, že v žádném případě. Jenže od té doby jsme měli nějaké testovací jízdy s taycanem a je to docela zábavné. Takže proč ne v 911?” komentuje Achleitner.

V minulosti nicméně padla ze strany Olivera Blumeho, šéfa automobilky Porsche, slova o tom, že 911 nikdy čistě elektrické nebude. Plug-in hybrid ale tehdy měl být přinejmenším velice pravděpodobný. [celá zpráva]

Anketa

Koupili byste si Porsche 911 jako elektromobil?
Ano
16,3 %
Asi ano, podle toho, jak by jezdilo
3,3 %
Asi ne, muselo by jezdit božsky, aby mě přesvědčilo
1,2 %
Ne
79,2 %
Celkem hlasovalo 246 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám