Hlavní obsah

Skutečně vrcholový Mercedes-AMG GT je jen pro vyvolené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes sotva týden po oficiálním představení nejostřejší verze svého sporťáku GT Black Series představil jeho limitovanou edici. Nese název P One a možnost ji získat budou mít jen ti, kteří si zakoupí chystaný hybridní hypersport AMG One.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT Black Series

Článek

Fanoušci dlouho očekávaný hypersport AMG One netrpělivě vyhlížejí, ale vzhledem k současné koronavirové situaci i jiným vlivům se jeho vývoj a představení posunuly. I proto nejspíše Mercedes připravil limitovanou edici modelu AMG GT Black Series. Má totiž uspokojit pouze předplatitele AMG One

Tedy, můžeme-li věřit různým zdrojům, které přinášejí fotografie vozu. Automobilka totiž AMG GT P One Edition zatím oficiálně neodhalila, takže pořád existuje nepatrná šance, že se jedná o zdařilou počítačovou ilustraci někoho, kdo se za automobilku vydává. Pravděpodobnost této verze je ale opravdu malá.

Mercedes-AMG oprášil označení Black Series a představuje nejostřejší verzi kupé GT

AutoMoto

Obrázky ukazují, že se majitelé dočkají ještě ostřejších rysů a také speciálních barev ve stylu chystaného AMG One.

Foto: Mercedes-Benz 2x

Mercedes-AMG Project One (na snímku) je předváděcí verzí modelu AMG One.

Jedinečné jsou zejména barvy chystané limitované edice, které svým vzhledem jasně odkazují na vozidla tovární stáje Mercedes v letošním seriálu formule 1. Nápadná je i svítivě modrá barva na lemování, okolo kol nebo na sedadlech, která připomíná barvy firmy Petronas, hlavního sponzora Mercedesu v oné prestižní sérii závodů.

Mercedes ukazuje obří infotainment nové třídy S

AutoMoto

Více informací o vozidle zatím není, ale dá se předpokládat, že v technickém ohledu bude vůz naprosto stejný, jako již uvedená „běžná“ verze Mercedesu-AMG GT Black Series. Ten má pod kapotou velký, čtyřlitrový vidlicový osmiválec, který na zadní kola posílá skrze sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku 730 koňských sil.

Reklama

Související články

Mercedes poodhaluje novou třídu S

Po několika únicích, které odhalily téměř vše, začíná Mercedes svou vlajkovou loď, novou třídu S, pomalu představovat také oficiální cestou. Záběr na příď...

Výběr článků

Načítám