Hlavní obsah

Škodu Kamiq si již objednalo 1600 lidí, prodávat se začne 4. září

Nový crossover Škody Auto pod názvem Kamiq si ještě před uvedením na trh objednalo 1600 zákazníků. ČTK to řekl ředitel Škody Auto ČR Luboš Vlček. Vůz se v Mladé Boleslavi vyrábí od července, oficiální prodej začne 4. září.

Foto: Škoda

Škoda Kamiq

Článek

Škoda svým třetím SUV a zároveň prvním městským crossoverem vstupuje do nového segmentu. Ten loni v Evropě rostl o 13 procent. Vozu budou konkurovat zejména Dacia Duster, Peugeot 2008 nebo Renault Captur. Kamiq nabídne některé prvky, které jsou obvyklé ve vyšších třídách.

"Věřím, že Kamiq bude dalším vozem v naší nabídce, kterého prodáme více než 100 000 za rok," uvedl Vlček s tím, že stotisícovou hranici chce automobilka atakovat již příští rok po náběhu na hlavní trhy. Škoda chce do konce roku dodat zákazníkům v ČR fyzicky okolo 2000 aut.

"V příštím roce očekáváme prodej mezi 9000 a 10 000 vozů a získání třetinového podílu v segmentu malých SUV," dodal Vlček. Kamiq bude při zahájení prodeje k dostání v benzinové nebo dieselové verzi, ve 4. čtvrtletí přijde s pohonem na zemní plyn G-TEC. Cena tohoto provedení by se měla pohybovat lehce nad 400 000 Kč.

Ještě letos chce Škoda představit elektrickou verzi modelu Citigo a také čtvrtou generaci Octavie, která se začne prodávat v příštím roce. V roce 2020 přijde i Octavie v provedení plug-in hybrid a další malý SUV elektromobil. Škoda se na elektromobilitu podle Vlčka připravuje, vyškolila mimo jiné 10 000 lidí, z toho 1000 expertů. Prodávat a servisovat elektromobily budou schopni všichni dealeři značky.

Foto: Škoda

Škoda Kamiq

Do výroby modelu Kamiq investovala automobilka v Mladé Boleslavi přibližně 100 milionů eur, tedy přes 2,5 miliardy Kč. Kamiq je vedle modelů Kodiaq a Karoq třetím SUV značky určeným pro evropský trh a kombinuje výhody SUV, jakými jsou vyšší světlá výška nebo zvýšená pozice sedadel, s agilitou kompaktního vozu.

Cena vozu na českém trhu začíná na 379 900 Kč, tedy o 10 000 Kč více než Scala. Nejmenší SUV od mladoboleslavského výrobce vyšší cenu vynahrazuje rozsáhlejší výbavou. Má například již v základu devět airbagů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám