Hlavní obsah

Škoda zveřejnila ceník pro omlazený superb, základ zlevnil

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 2. května lze v České republice objednat modernizovaný model Škoda Superb. Ceny začínají na částce 539 900 korun. První vozidla se k zákazníkům dostanou od 29. června.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb (facelift, 2013)

Článek

Škoda poněkud nepochopitelně nezveřejnila kompletní ceník, u faceliftovaného modelu tak jsou známy pouze ceny se základní motorizací a některé prvky jednoho ze čtyř stupňů výbavy. V případě motoru 1,4 TSI přijde nová verze v karosářské verzi liftback na 539 900 korun v základní výbavě Active. Verze kombi je se stejným motorem o 30 tisíc korun dražší.

V porovnání s právě odcházející generací je zřejmé, že superb mírně zlevnil – oficiální ceník totiž u stejného motoru i výbavového stupně uvádí v případě akční edice Drive částku 549 900 korun, což je rozdíl 10 tisíc. Stávající Superb Combi 1,4 TSI pak v akci stojí 579 900 korun, omlazená verze je také o 10 tisíc výhodnější.

Foto: Škoda Auto

Škoda Superb (facelift, 2013)

Paradoxně však vzhledem k tomu, že není k dispozici kompletní ceník, nelze říci, která verze je cenově výhodnější, protože ke „starému“ superbu lze bezplatně dostat zvýhodněné pakety výbavy (liší se dle výbavového stupně).

Například Active Plus pro základní stupeň v hodnotě 61 800 korun dostanete ke stávajícímu superbu zdarma. Paket zahrnuje bi-xenonové světlomety, výsuvné integrované ostřikovače světlometů, dešťový senzor a přední mlhové světlomety s Corner funkcí, signalizaci vzdálenosti při parkování vzadu, vyhřívání předních sedadel nebo bederní opěrky v předních sedadlech.

K zákazníkům koncem června

Základní výbava Active u omlazené verze zahrnuje ESP, sedm airbagů, halogenové světlomety s funkcí denního svícení, elektricky nastavitelná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, dvouzónovou klimatizaci, tempomat, nový čtyřramenný volant, nové potahy sedaček a dekorační lišty.

Verze Ambition navíc nabízí bixenonové světlomety s LED-světly pro denní svícení, mlhová světla s funkcí Corner, elektricky nastavitelné sedadlo řidiče, radiosystém Bolero s integrovaným CD-měničem a schránku na deštník v levých zadních dveřích.

Omlazený superb lze objednávat už nyní, dodávky k zákazníkům začnou proudit koncem června. Všechny dosud známé podrobnosti najdete v našem obsáhlém materiálu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám