Hlavní obsah

Škoda začala v Rusku montovat omlazeného yetiho

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přepracovaná Škoda Yeti začala tento týden sjíždět z linky v ruském Nižním Novgorodu. Stejně jako v případě modelu vyráběného v Česku jsou k dispozici dvě verze - městská a dobrodružněji vypadající Outdoor.

Foto: Škoda Auto

Výroba yetiho na lince v ruském Nižním Novgorodu

Článek

Výroba modelu Škoda Yeti v Nižním Novgorodu probíhá v tzv. režimu CKD (Completely Knocked Down). Znamená to, že ruský výrobní závod sice z Česka dostane rozložený automobil, v zahraničním výrobním závodě ale probíhá svařování, lakování i kompletní montáž.

Škoda Yeti byla v listopadu 2012 prvním modelem značky, který režimu CKD v Nižním Novgorodu začala česká automobilka vyrábět. Od poloviny roku 2013 se zde vyrábí v režimu CKD i octavia.

Loni se v Rusku prodalo 87 500 škodovek

Škoda v Rusku vyrábí ve spolupráci s Volkswagen Group Rus a GAZ Group. Vedle závodu v Nižním Novgorodu se v Rusku škodovky vyrábějí také v závodě Volkswagen v Kaluze. Zatím se zde montuje fabia, letos přibude i rapid.

Ruský trh je třetí největší na světě a druhý největší v Evropě. V roce 2013 se v Rusku prodalo 87 500 nových škodovek. Yeti je s loňskými 13 600 prodanými kusy třetím nejprodávanějším modelem v Rusku. Nejvíce se na zdejším trhu prodá octávií, následují fabie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám