Hlavní obsah

Škoda v Mladé Boleslavi vystavuje kopii studie Vision E

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Auto ve svém firemním muzeu od pátku 21. dubna bude tři týdny vystavovat hliněnou nalakovanou studii Vision E. Originál se právě snaží zaujmout návštěvníky šanghajského autosalonu.

Foto: Škoda Auto

Škoda v Mladé Boleslavi vystavuje hliněný model studie Vision E

Článek

Kopii na dálku od originálu v ceně desítek miliónů korun poznáte při bližším prozkoumání. Vnitřek samozřejmě neexistuje a logicky kopie vystavovaná na čestném místě ve foyé firemního muzea do 12. května není funkční. Originál navržený v Česaně a vyrobený ve studiu v německém Ingolstadtu skutečně jezdí. Hliněný model byl nalakován stejnou zlatou barvou a má stejná kola o rozměru 21 palců.

Studie Vision E je předobrazem elektrického SUV, které Škoda nabídne v roce 2020. O pohon vozu postaveného na koncernové platformě MEB (z něm. Modularer Elektrifizierungsbaukasten) se starají dva elektromotory o celkovém výkonu 225 kW (306 k). Jeden z motorů je umístěný vepředu, druhý vzadu. Výkon se přenáší na obě nápravy, popisovaný model tak bude fungovat jako „čtyřkolka“.

Exkluzivně: Studii Škoda Vision E jsme důkladně prozkoumali před premiérouVideo: Novinky

Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena při 180 km/h – a co je důležité, lithium-iontové baterie při ideálních podmínkách zvládnou 500 kilometrů. Vision E zvládne i autonomní jízdu na úrovni 3 (z celkových pěti). Více zatím sériově nikdo nenabízí. Podrobnosti najdete v našem minulém článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám