Hlavní obsah

Škoda ukazuje nový Rapid, Češi mají smůlu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nepřímého nástupce Škody Rapid je považována Scala, dočkáme se ale i nové generace Rapidu. Ruské zastoupení uvolnilo druhou designérskou skicu novinky. Liftback s novou tváří bude primárně určen právě pro ruský trh.

Foto: Škoda Auto Rusko

Škoda Rapid druhé novodobé generace

Článek

V Mladé Boleslavi to neradi slyší, ale Scala skutečně částečně nahradila Rapid ve verzi Spaceback. Jakkoli se jedná o hodnotnější auto, se startem prodeje novinky se Rapid odporoučel.

Novou Škodu Octavia pořídíte do půl milionu

AutoMoto

Zdálo by se, že tímto novodobá historie modelu Rapid končí, ale už před měsícem ruské zastoupení Škody ukázalo první designérskou skicu. Nyní ale vidíme druhou upoutávku, a to ještě důležitější. Zadní pohled totiž naplno ukazuje, že jde znovu o liftback, původní karosářskou verzi prvního novodobého Rapidu.

Foto: Škoda Auto Rusko

Škoda Rapid druhé novodobé generace

Podle náčrtů lze předběžně soudit, že na starší základy platformy PQ25 byl implementován nový styl automobilky, podobný například právě Scale či nové Octavii. Ovšem stále je ještě možné, že i Rapid dostane modulární podlahu MQB. Každopádně v Rusku a okolních trzích zůstane a malý liftback od Škody tak v Evropě minimálně delší dobu neuvidíme.

Foto: Petr Horník, Právo

Škoda Rapid (liftback) minulé generace

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám