Hlavní obsah

Škoda studií Vision X potvrdila malý crossover, přijde v roce 2019

Novinky, maž

Kromě omlazené fabie se na ženevském stánku Škody zkraje března ukáže i studie malého crossoveru. Ten se bude sériově vyrábět od příštího roku a půjde tak vedle karoqu a kodiaqu o třetí sportovně-užitkový model mladoboleslavské automobilky.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision X (skica)

Článek

Nová studie nazvaná Vision X je funkční a spoléhá na hybridní pohon, kombinaci benzínového agregátu a elektromotoru. Technické parametry zatím automobilka neuvedla. Co je oficiálně naprosto zřejmé, je fakt, že v roce 2019 se malý crossover, menší než karoq, začne vyrábět.

Na studii, jež si svou světovou premiéru odbude začátkem března na ženevském autosalonu, krom zeleného laku FlexGreen zaujme dynamický tvarovaný nárazník a do dvou sekcí rozdělená skupinová světla, využívající technologie LED. Studie stojí na obřích dvacetipalcových kolech. Uvnitř pak zaujme „volně stojící” displej multimediálního systému.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision X (skica)

Foto: Marek Bednář, Novinky

Seat Arona Xcellence

Nový crossover v nabídce Škody zřejmě nahradí Fabii Combi, na stejné modulární platformě MQB je postaven již prodávaný Volkswagen T-Roc a Seat Arona. T-Roc se nabízí s pohonem všech kol, což je u takto malých SUV nezvyklé. Zda pohon 4x4 dostane i chystaná malá škodovka, zatím není zřejmé.

„Díky rozšíření úspěšné rodiny kategorie SUV o třetí model chce značka Škoda oslovit a zaujmout novou cílovou skupinu. Rozšíření nabídky se zaměřením na silně rostoucí segment SUV je významným pilířem Strategie Škoda 2025,” uvedl Štěpán Řehák z tiskového oddělení automobilky.

Foto: Škoda Auto

A takhle bude vypadat studie a potažmo sériové provedení. Odkryl ho obrázek z digitálního přístrojového štítu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision X (skica)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám