Hlavní obsah

Škoda Slavia má sourozence, Volkswagen představil sedan Virtus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen ukázal virtus, kompaktní sedan primárně určený pro indický trh. Založený je na speciální platformě MQB A0 IN, kterou má na starosti Škoda Auto, stejně jako všechny aktivity koncernu v Indii.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Virtus

Článek

Škoda coby lídr indické strategie Volkswagenu představila své novinky určené pro tamní trh jako první. Řeč je o crossoveru Kushaq a sedanu Slavia. Volkswagen z těchto základů již vytěžil crossover Taigun, nyní je tu dvojče slavie, Volkswagen Virtus.

S délkou 4 561 mm a výškou 1 507 mm je virtus o něco delší a vyšší než slavia, přičemž má stejnou šířku 1 752 mm. Oba kompaktní sedany sdílejí také kufr o objemu 521 litrů a většinu vnitřního prostoru.

Virtus, který v Indii nahrazuje stárnoucí vento, má jiné přední a zadní nárazníky a světla než škoda, ale boční profil prozrazuje blízké příbuzenství.

Škoda představuje sedan Slavia, novinku pro Indii jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Přeplňované motory jsou stejné jako u slavie. Volkswagen bude prodávat virtus s tříválcovým motorem 1.0 TSI o výkonu 115 koní a 1,5litrovým čtyřválcem s technologií deaktivace dvou válců a výkonem 150 koní.

Novinka se na indický trh dostane v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám