Hlavní obsah

Škoda si údajně zažádala o registraci nového jména pro SUV

Novinky, mb, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda Kliq – tak se může jmenovat nový crossover pro Indii, vyvinutý z konceptu Vision IN. Vůz bude sdílet techniku s evropským Kamiqem, takže se v Evropě s největší pravděpodobností prodávat nebude.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision IN na prvním zveřejněném nákresu

Článek

Podle webu GaadiWaadi.com si v Indii mladoboleslavská automobilka zažádala o registraci jména nového modelu Škoda Kliq. Má to být produkční verze konceptu Vision IN, který se tam představil začátkem února.

Další indická média přicházejí i s dalšími verzemi, které údajně leží na patentovém úřadu – Kosmiq, Karmiq či Konarq. Takové názvy už se skloňovaly v souvislosti s příchodem Kamiqu.

Škoda v názvech svých modelů opustila čísla před třiceti lety. S příchodem módy SUV se rozhodla, že všechny vozy tohoto typu se budou jmenovat od K a končit písmenem Q. Příkladem budiž evropská nabídka od největšího Kodiaqu přes Karoq po nejmenší Kamiq.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision IN

Kliq má drobný zádrhel, a to v podobě skútru Honda Cliq také z Indie. Ten se sice už neprodává, ale patentový úřad může mít jména za příliš podobná a může Škodě žádost zamítnout.

Škoda představuje crossover šitý na míru Indům

AutoMoto

V každém případě, produkční crossover, jehož je koncept Vision IN předzvěstí, stojí na platformě MQB-A0-IN, tedy upravené MQB-A0, která podpírá „náš” Kamiq. Nový Kliq, či jakkoliv jinak se bude jmenovat, je tedy ekvivalentem evropského Kamiqu a s největší pravděpodobností se na evropské trhy nedostane.

V Indii se ale má stát důležitým prodejním artiklem v rámci celého koncernu Volkswagen, jemuž divize mladoboleslavské automobilky v druhé nejlidnatější zemi světa velí.

Anketa

Líbí se vám jméno Škoda Kliq?
Ano, moc
12 %
Není špatné
17,5 %
Nevím/Je mi to jedno
7,8 %
Nic moc
6,3 %
Hrůza
56,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1182 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Auto obnovila výrobu

Ve všech třech českých závodech automobilka Škoda Auto se v pondělí od šesti hodin ráno rozjely výrobní linky po více než měsíční odstávce vynucené...

Výběr článků

Načítám