Hlavní obsah

Škoda nabízí první pohled do interiéru levného crossoveru pro Indii

Novinky, laz

Mladoboleslavská automobilka ukazuje první obrázek nové studie, která předznamená vůz speciálně vyvinutý pro potřeby indického zákazníka. Vision IN uvnitř následuje zavedený trend evropských modelů, takže by se nemuselo nutně jednat o levné auto za každou cenu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision IN

Článek

Automobilka z Mladé Boleslavi řídí projekty celé skupiny Volkswagen na indickém trhu. Výsledkem této mise je i crossover segmentu B speciálně vyvinutý pro dynamicky rozvíjející se zemi. Zatím má jméno Vision IN a coby předprodukční vůz se objeví na autosalonu v Novém Dillí od 5. do 12. února.

Na délku bude mít 4,26 metru, tedy přibližně jako model Kamiq. Škoda na novinku zatím poutá designérskou skicou interiéru. V základní míře navazuje na styl zavedený modely Scala či novou Octavií, tedy s horizontálním členěním a dominantou v podobě velké obrazovky infotainmentu. Zaujme však oranžovou barvou nebo třeba jakoby plovoucí výplní dveří.

Řada aut nemusí mít od ledna dálniční známku

AutoMoto

Zmíněné IN v názvu konceptu je tu právě kvůli zaměření na indický trh. Ostatně, stejná písmena užívá i nová kompaktní platforma MQB-A0-IN, na které bude vůz stát a kterou použijí i další vozy. Jedná se o upravenou, pravděpodobně zesílenou, platformu MQB-A0, na které stojí jiné kompaktní vozy ze skupiny Volkswagen v Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

SPECIÁL: 20 let Škody Fabia

Rok 1999 byl pro Škodu velmi důležitou dobou, a to kvůli modelu, který si řada zákazníků pochvaluje dodnes – první Fabii. K jejímu 20letému výročí zahájení...

Výběr článků

Načítám