Hlavní obsah

Škoda nabídne limitovanou edici Fabia Monte Carlo

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fabia bude nově k dostání v edici Monte Carlo. Akční model přichází u příležitosti výročí 110 let motosportu mladoboleslavské automobilky. Novinka přináší dynamický vzhled s černými doplňky a interiérem á la Fabia RS. První představení proběhne na lednové rallye Monte Carlo, výstavní premiéra pak na ženevském autosalonu.

Článek

Fabia Monte Carlo se od běžné fabie liší v několika detailech. Je to zejména černě lakované plastové lemování spodní části karoserie, černá střecha a kryty zpětných zrcátek, černá mřížka chladiče a zatmavené světlomety. Aby černé nebylo málo, černý lak dostanou také kola z lehké slitiny Comet o průměru 16 palců.

Interiér je možné zvolit v černém provedení nebo v kombinaci černé s červenými středy sedadel a výplněmi dveří. Obě varianty mají černé čalounění střechy, sportovní sedadla, malý kožený paket (volant potažený perforovanou kůží s červeným obšitím, madlo ruční brzdy a manžetu řadicí páky - pro interiér v červené barvě taktéž s červeným obšitím), lišty na prazích a kovové kryty pedálů.

Výbava vychází z verze Ambiente. Nejde o sportovní vůz, takže se paket Monte Carlo bude nabízet i se slabšími motory. V nabídce jsou - v závislosti na konkrétním trhu – následující motory:  1,2 HTP/44 kW, 1,2 12V HTP/51 kW, 1,4 16V/63 kW a 1,2 TDI CR/55 kW, 1,2 TSI (63 kW a 77 kW) a 1,6 TDI o výkonech 55 kW, 66 kW a 77 kW.

Všechny modely Fabia Monte Carlo budou vybaveny mechanickou převodovkou a zákazníci je mohou objednávat od února 2011. Ceny začínají na částce 319 900 korun (1,2 TSI, 63 kW).

Foto: maž, Novinky

Škoda Fabia 1,2 TSI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám